Besparen: correctere bijdrage van iedereen?

Gisteren vanuit Brussel mijn wekelijkse trip niet gedaan naar het Begijnhof in Sint-Amandsberg voor het verwerken van de erfgoedcollectie van mijn vader.

Het treinverkeer was op zijn minst in de war tussen Brussel en Gent door een treinstaking. Ik wist niet wanneer ik zou toekomen en wanneer zou kunnen/moeten vertrekken. Het recht op staken is een basisrecht. Dat is evident.

Vanmorgen lijkt me dat de commentaar van de hoofdredacteur van De Tijd het probleem correct situeert.

Een Franstalige opstand tegen de regering, daar lijken de wilde sociale acties op. Daarmee snijden de PS en de vakbond op termijn in eigen vel.

Wim Coumans, een oud-kabinetschef van veel CD&V-ministers, trof gisteren in deze krant de regering erger dan alle rode heethoofden samen. Als kritische stem van binnen de coalitie kon het tellen: de bijdrage van vermogenden aan de sanering van de overheidsbegroting noemde hij verwaarloosbaar. Hij wees onder meer op het nog steeds gunstige fiscale regime voor bedrijfswagens, het uitblijven van een belasting op meerwaarden en het feit dat vermogenden nog onheus van sociale correcties kunnen genieten. En hij eiste meer transparantie over roerende inkomsten. Dát is het inhoudelijk debat voeren, op het scherp van de snee.

(bron: “Opstand”, Isabel Albers, De Tijd, 21.10.2014)

Print Friendly
Tagged , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.